Kortbetalning

Köp- och leveransvillkor

Minimiorder

Det finns ingen lägsta beloppsgräns för en order, dock minst 1 artikel. Alla order är bindande.

Leveranstid

Normal leveranstid inom Sverige är 3-4 arbetsdagar. Vi försöker alltid skicka din beställning så fort som möjligt. Vanligtvis dagen efter din beställning (utom helg/röd dag). OBS! Att vi driver detta som hobbyverksamhet och vid t.ex. sjukdom kan leveranstiden bli lite längre. Vi hoppas Du har överseende med detta. Du kan alltid kontakta oss på mejl eller telefon om Du har frågor om Din order.

Leveranssätt

Vi skickar alla beställningar som 1:a-klassbrev med posten. Vi tar inte ekonomiskt ansvar för eventuella förseningar beroende av posten.

OBS: Endast leverans inom sverige.

Åldersgräns

Du måste vara minst 18 år för att handla i vår webshop.

Priser

Moms (f.n. 25%) ingår i samtliga priser.

Frakt

Frakt tillkommer vid beställning enligt följande matris:
Upp till 50 g = 7 kr
Upp till 100 g = 14 kr
Upp till 250 g = 28 kr
Upp till 500 g = 42 kr
Upp till 1000 g = 56 kr
Upp till 2000 g = 70 kr

Plus 14 kr om skrymmande (tjockare än 30 mm eller kortsida större än 250 mm).

Betalningsalternativ

Payson

Betalning sker enkelt och säkert med Payson. Även om du inte har ett Paysonkonto sedan tidigare kan du snabbt göra transaktionen via Payson. Payson samarbetar med VISA, MasterCard samt alla svenska banker som erbjuder direktbetalningar, Swedbank, Handelsbanken, SEB och Nordea.

Payson håller höga säkerhetskrav och är PCI-certifierade av Trustwave som är en internationell organisation för säker e-handel. All trafik krypteras genom SSL 128 bitar och alla kortöverföringar bygger på bankernas så kallade 3D-secure teknik.

Payson startade 2004 i Sverige och över en miljon personer har använt Payson som är en välkänd betallösning på internet.

Läs mer om Payson här: www.payson.se

Returer

Du har alltid 14 dagars ångerrätt i enlighet med distans- och hemförsäljningslagen*. Du står själv för portot vid en ev. retur. Pengarna betalas tillbaks till ditt kort. Varan ska returneras oanvänd och i samma skick som när Du mottog den.

Reklamation och returrätt

Det är alltid garanti på de produkter Du köper (1 år). Om man kan påvisa att det är fabrikationsfel på produkten får man alltid en ersättningsartikel för motsvarande värde, eller pengar tillbaka. Eftersom varje artikel är unik kan en exakt likadan artikel aldrig erhållas i utbyte. Däremot gäller inte garantin vid förslitningsskador. Du betalar själv returfrakten. För återbetalning - ange ditt postgiro-, bankgiro-, personkonto- eller bankkontonummer.

OBS! Innan Ni returnerar en vara, ta alltid kontakt med oss innan, antingen via mail eller telefon. Maila på adress: vonna@yfo.nu eller ring på mobil tfn: 070-1421886. Tack!

Ångerrätt

Enligt Distans- och hemförsäljningslagen har Du som kund rätt att ångra Ditt köp inom 14 dagar efter det att Du har tagit emot varan och utan speciell anledning. Detta förutsatt att produkten och produktförpackningen är i väsentligen oförändrat skick, dvs obruten, oanvänd och ej förstörd eller skadad. Meddelande om detta ska lämnas så snart som möjligt, dock senast inom fjorton (14) dagar från det att varan mottagits. Du bekostar själv frakten från dig. Eventuell frakt och postförskottsavgift från oss återbetalas ej. Vi följer Konsumentverkets rekommendationer se: Konsumentverket.se.

Transportskador

Upptäcker Du skador på brevet skall Du omedelbart anmäla detta till postkontoret och göra en skadeanmälan. Ta gärna kort på skadan. Upptäcker Du inte skadan förrän Du öppnat paketet, och skadan är av den art att den kan hänföras till postens hantering, skall Du kontakta dem och göra en skadeanmälan. Om eventuell tvist med posten inte kan lösas tar Du kontakt med oss.

Personuppgiftslagen

Dina personuppgifter hanteras i enlighet med gällande bestämmelser i personuppgiftslagen (PUL).

YFO.NU lämnar inga personuppgifter kunden lämnar till oss till tredje part, såvida kunden inte uttryckligen gett sitt samtycke till detta i samband med att informationen lämnades eller vid ett senare tillfälle. Detta innefattar personuppgifter såsom namn, e-postadress, adress, telefonnummer, personnummer, varor eller tjänster Ni köpt, såväl uppgifter som Ert besök på vår sajt automatiskt medger, såsom ip-adress, webläsarversion, operativsystem, webadress som dirigerade Er till vår webplats, datum och tidpunkt etc.

Antispampolicy

YFO.NU medverkar ej till att skicka sk SPAM. Som Kund till oss kan Ni få e-post rörande Er order, betalning eller annan kommunikation Ni initerat, samt information, nyhetsbrev eller erbjudanden kring vår Kundrelation. E-postutskick från tredje part eller rörande varor eller tjänster som ej är direkt relaterade till våran verksamhet förekommer ej. Sker automatiska utskick skall Du som kund kunna avregistrera Dig från dessa enkelt via en länk i själva e-postmeddelandet. Detta utan att Du som kund ska behöva göra en inloggning eller liknande.

Kakor (cookies)

En kaka är en liten textfil som webbplatsen Du besöker begär att spara på Din dator. Kakor används på många webbplatser för att ge en Besökare tillgång till olika funktioner. Informationen i kakan är möjlig att använda för att följa en användares surfande inom YFO.NU och krävs för att kundvagnen ska fungera.

Enligt lagen om elektronisk kommunikation, som trädde i kraft den 25 juli 2003, ska alla som besöker en webbplats med cookies få information om:

  • att webbplatsen innehåller kakor
  • vad dessa kakor används till
  • hur kakor ska undvikas

YFO.NU nyttjar kakor för att:

  • spara kundkorgens innehåll mellan sidvisningar/besök
  • spara tidigare sidvisningar för att påverka framtida sidvisningar
  • presentera för Kunden innehåll i viss ordning eller efter vissa kristerier
  • komma ihåg användaren mellan besök
  • samla generell besöksstatistik

Vill Du inte acceptera kakor kan Din webbläsare ställas in så att Du automatiskt nekar till lagring av kakor eller informeras varje gång en webbplats begär att få lagra en kaka. Genom webbläsaren kan också tidigare lagrade kakor raderas. Se webbläsarens hjälpsidor för mer information. Ni kan också läsa mer om kakor hos PTS eller på Svenska Wikipedia, Engelska Wikipedia.

Reservation

Vi reserverar oss för eventuella fel vad gäller priser och specifikationer, som kan ändras när som helst. Det kan ske utan föregående varning, rena felskrivningar, prishöjningar m.m.